середу, 5 травня 2021 р.

9 травня - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Щорічно – 9 травня в Україні відзначається День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
ВР ухвалила це свято 9 квітня 2015 року та прийняла закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» 

Шановні відвідувачі блогу! 

Звертаємо вашу увагу на цю незабутню історико – героїчну сторінку нашої історії. Адже наші батьки віддали своє життя та здоров’я заради перемоги над фашизмом, що ніс за собою знищення цілих націй та народів. За кожним фактом війни стоять люди! Особисте життя і доля! Пам’ятаємо про це!


Друга світова війна – глобальний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 року по 2 вересня 1945 року. У війні було задіяно 60 країн – всі великі держави, що утворили два протилежні військові сторони: блок країн Осі (Термін - «Держави осі» почав вживатись після підписання Берлінського пакту між Німеччиною, Японією й Італією 27 вересня - 1940 року) та антигітліровську коаліцію («союзники»). Безпосередньо у бойових діях брали участь понад 100 мільйонів осіб. 
Супротивні держави кинули всі економічні, промислові та наукові можливості на потреби фронту, стираючи різницю між цивільними та військовими ресурсами. Загальні людські втрати оцінюються від 50 до 80 мільйонів осіб, більшість із яких були мешканцями Радянського Союзу та Китаю. 
У Другій світовій війні набули обертів масові вбивства мирних жителів, вчинялися жорстокі злочини проти людяності (всім відомі Голокост, концтабори, гетто). 
Жахливими були стратегічні бомбардування та перше застосування ядерної зброї… 

Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку : «Кращі книги про Другу світову війну»



Пропагуючи книги тематики Другої світової війни, ми прищеплюємо молоді любов до Батьківщини і готовності , у разі потреби, стати на її захист. А ще пам'ятати про тих, хто врятував світ від "коричневої чуми" та ядерної катастрофи або потерпав і страждав у нелюдських умовах життя, які завжди тягне війна




Даний матеріал та інформація про книги використані із фонду бібліотеки ім. М. Т. Рильського та електронних джерел:

https://uk.wikipedia.org/wiki/
https://pershyj.com/p-scho-pochitati-pro-drugu-svitovu-knigi-yaki-vrazili-37413
https://book-ye.com.ua/blog/e-shcho-chytaty/krashchi-knyhy-pro-druhu-svitovu-vijnu/
https://pershyj.com/p-scho-pochitati-pro-drugu-svitovu-knigi-yaki-vrazili-37413

Віртуальну виставку «Летять роки, а пам’ять не зітреться, Щемить відлуння давньої грози…» підготували завідувач відділу обслуговування бібліотеки ім. М. Т. Рильського Олена Покровка та завідувач бібліотеки Тамара Пономарьова 

Немає коментарів:

Дописати коментар