пʼятницю, 13 листопада 2020 р.



Міжнародний день толерантності був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада. 
Чи відомо вам, що довготерпеливий краще хороброго і, пануючий над собою самим, ліпший від завойовника міста? Про це написано в Притчах Соломонових. 
Тож толерантність, тобто терпимість, робить людину більш вихованою, виваженою, яка з повагою ставиться як до себе, так і до оточуючих. Бути терпимим нелегко і є великою працею над собою. 



«Як легко буває комусь нагрубити, 
Як тяжко сказати «Прости», 
Як легко буває нечесному жити, 
Як тяжко до храму прийти» 






Толерантність потрібно розвивати з раннього дитинства. Тому батьки дитини мають особливу місію: вони повинні виховувати її у любові, злагоді, довірі. 




















Згодом, з батьківської опіки народжується толерантне спілкування у суспільстві і випрацьовується гідна поведінка: молода дівчина чи хлопець розуміють людей похилого віку, представників різних націй і рас, співчувають і допомагають хворим, інвалідам, особам з зовнішніми недоліками, терпимо сприймають представників різних конфесій та не виявляють агресії до діяльності різних політичних партій та об’єднань.



 Кожен з нас повинен прагнути терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації. 


У цей Міжнародний день толерантності давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, - є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш поміркованих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал. 




Толерантність – це ти і я! 
Толерантність – це ми!





Немає коментарів:

Дописати коментар