понеділок, 16 листопада 2020 р.

«Андрій Кокотюха – нова генерація української літератури» 

/17.11 – 50 років Андрієві Кокотюсі / 

Він народився 17 листопада 1970 року у Нежині, в родині зварювальника і медсестри. Рід цього сучасного українського письменника – белетриста, автора сценаріїв, журналіста походить з Чернігівщини. Перший художній твір написав у віці семи років і до дванадцяти років писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем, а працював збиральником меблів, різноробом, муляром на будівництві. Але ,згодом, закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Тараса Шевченка. 

Андрій Анатольович Кокотюха! 

Разом з публікацією у 1991 році повісті «Шлюбні ігрища жаб» став одним з відомих сучасних українських письменників, увійшов в нову генерацію української літератури. 
Він відрізняється надзвичайною продуктивністю - станом на 2020 рік написав понад 60 художніх та публіцистичних книг, має персональний сайт «Тут не має нудних книжок». 

В одному з інтерв'ю письменник заявив: 
«Якби мені більше платили, то теоретично, зміг би писати по одному роману щомісяця.» 
В нього все розраховано: дедлайн, терміни, контракти… 
Письменницьку діяльність вважає не творчістю, а виробництвом – кожного дня друкує 20 -25 тисяч знаків, має п'ять годин безперервної, як він говорить, «важкої ручної фізичної праці». 
Андрій Кокотюха увійшов до когорти письменників, книги яких на сьогодні заклали фундамент «укрліту» на майбутню сотню – дві років! Принаймні, у жанрі «Історичні романи» - два твори письменника: «Вигнанець і навчена відьма», «Справа отамана Зеленого»: 

«Вигнанець і навчена відьма» 
1911рік. Колишній київський слідчий, а наразі - вигнанець Платон Чечель виконує в Полтаві делікатне доручення. Але його затримує в місті ще одна історія — не кримінальна, а містична. У краї діється щось дивне. 

Псується погода, масово мре худоба, молоду місцеву поміщицю звинувачено у відьомстві, а за всім цим криються старі чужі сімейні гріхи — кривава розплата за які невідворотна. Які ж чорти ховаються в заболоченому кутку Полтавщини? 

Чому господарі посміхаються й, водночас, гострять на чужинців ножі? Встановити істину для Платона — справа честі. І виживання… 

«Справа отамана Зеленого» 
Україна на світанку 20 століття. 1919 рік, розпал радянсько-української війни. 
Київський лікар Артем Шеремет — людина, що ніколи не мала жодного стосунку до війни. Але в рік 1919, коли Україна стала ареною битви різних влад, — «червоних», «білих», «зелених», — божевільні часи та трагічні події змушують його вступити до лав армії отамана Зеленого, де головному герою доведеться переживати смертельну небезпеку, надію, зраду, кохання та втрату 

Шановні користувачі!


 
Відвідайте абонемент бібліотеки, де ви будете мати можливість ознайомитесь з виставкою – персоналією «Андрій Кокотюха – нова генерація української літератури» та отримати твори талановитого автора: 



Кокотюха А. А. Автомобіль із Пекарської\Андрій Кокотюха; худож.- оформлювач Л. П. Вировець.- Київ: Довженко Букс, 2016.- 283с. 









Кокотюха А. А. Адвокат із Личаківської:роман/Андрій Кокотюха;худож. – оформлювач Л. П. Вировець.- Харків: Фоліо, 2015.- 283 с. 








Кокотюха А. А. Багряний рейд/Андрій Кокотюха; передм. І. Патриляка.- Харків:Книжковий Клуб «клуб Сімейного Дозвілля», 2016.- 288с. 










Кокотюха А. А. Червоний: роман/Андрій Кокотюха; передм. В. Кіпіані; худож. Н. Переверзєва.- 2 ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015.- 320с. 












Кокотюха А. А. Темна вода.Романи/Андрій Кокотюха – 2 –ге вид., переробл. і доповн. – Київ:Нора – Друк, 2018.- 272с. 



 

  

 



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар