пʼятницю, 5 травня 2023 р.

«Не загасити пам’яті вогонь…»




У день примирення, 8 травня, линемо пам’яттю в героїчне минуле- думаємо про тих, хто віддав своє життя за перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. В серцях онуків та правнуків ніколи не згасне Вічний вогонь, спомини про людей, близьких і невідомих, про всіх, хто пліч – о - пліч пішов у пекельний вогонь епохальної смертельної битви.



В бібліотеці організовано книжкову виставку – реквієм «Не загасити пам’яті вогонь», на якій представлено літературу щодо участі України в Другій світовій війни, окупації 1941 – 1944 років та злочинів, скоєних нацистами на її території, споминів ветеранів.


Особливу увагу відвідувачів привернули книги: «Всенародний пам’ятник матері – вдові», видане у київському видавництві «Українського фонду культури» 2013 року, в якому розміщено листи, документи, статті, поезії, оповідання, фото, що в сукупності дають величний образ стражденної Української Матері;
двотомник державного діяча Вінстона Черчілля «Спогади про Другу світову війну», за який автор 1953 року отримав Нобелівську премію, видано у видавництві Жупанського, 2018 року (перекладом Терещука)


Немає коментарів:

Дописати коментар