понеділок, 21 листопада 2022 р.

«Допомагаю своїм учням»


З доброї волі та за покликом душі вчитель – історик, психолог за освітою, Ірина Рябикіна стала волонтером, допомагаючи своїм колишнім учням, зокрема, через В’ячеслава Хмельницького (депутата міської Білоцерківської та Київської обласної Ради, волонтера, а нині воїна), передавала й передає гуманітарну допомогу українським воїнам, а точніше, батальйону «Карпатська Січ», які воюють на Сході України.



волонтер Ірина Рябикіна та завідувач бібліотеки  Олена Покровка

Ірина Анатоліївна на питання: що ви збираєте на фронт? – відповіла: «Та все. Першою чергою, ми беремося за те, що необхідно в польових важких умовах ведення бойових дій – це ремонт армійських автомобілів, виготовлення окопних свічок, придбання й відправка медикаментів, потрібних інструментів для ремонту техніки (довелося вивчити ринок інструментів), термобілизни, шкарпеток, смаколиків, кави, сухофруктів. Зробили власний в родині міні завод: фасуємо в торбинках зібрані в саду й власноруч висушені яблука, груші, додаємо ізюму, горіхів, кураги…
Щоб взяв цю торбинку солдат та при скрутному становищі, коли може немає можливості поїсти, взяв жменьку ось цих вітамінів. А ще хочу донести таку річ: люди, у кого є малюнок для воїна, чи лялька - мотанка, чи оберіг…Ви би бачили як вони дуже емоційно й тепло приймають ці подарунки з тилу, з дому!»

 

ліворуч Наталія Коваленко, Ірина Рябикіна, Олена Покровка, бібліотекар Тетяна Кульчицька


17 листопада в бібліотеці влаштовано зустріч Ірини Рябикіної з майстром ужиткового мистецтва, за освітою вчителем початкових класів, Наталією Коваленко - переселенкою з Луганщини (2014), яка дуже змістовно розповіла про технологію створення й призначення ляльок – мотанок, нагадуючи, що «будь – який оберіг вимагає дбайливого звернення. Щоб він подіяв, людина обов’язково повинна вірити в його силу, поважаючи традиції предків».




Наталія Семенівна передала на фронт декілька таких виробів, серед яких подарунок для молодят «Карпатської Січі», які воюють разом. Це лялька Нерозлучники, яка є оберегом щасливої родини.




                                     
Серед подарунків - лялька Нерозлучники


До такої благородної справи долучились й учні гімназії №59, передавши волонтеру малюнки для захисників України

       


Немає коментарів:

Дописати коментар