четвер, 3 листопада 2022 р.

«Лунай, величне наше слово!»

9 листопада – День Нестора Літописця. День писемності та мови. Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва




Усе на світі має свою мову: земля, трава, дерева, птахи, дощ, ніч, річка, вітер…Та не всі її розуміють. Лише людині дано дар звукової, осмисленої мови, аби висловлювати свої думки.
З нагоди визначних подій 9 листопада в бібліотеці організовано книжкову виставку «Лунай, величне наше слово!».
Відвідувачі ознайомились з легендами про виникнення мов, фольклорним матеріалом, з історією східнослов’янських мов, зокрема української, яка увійшла до 20 найпоширніших мов світу. Відомі українські поети, письменники, історики, філософи, релігійні діячі приділяли особливу увагу мові та літературі. Із десяти заповідей свідомого громадянина Івана Огієнка читаємо: «Літературна мова – то головний двигун розвитку духовної культури народу, то найміцніша основа її»


Також на виставці представлено матеріал щодо функціонування української мови як державної: в освіті, культурі, праві, державних установах.


З 3 по 11 листопада в рамках запланованого літературно - поетичного марафону «Лунай, величне наше слово!», відвідувачі та працівники бібліотеки читатимуть вірші відомих українських поетів



 

 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар