вівторок, 15 листопада 2022 р.

«Важкі вітри не випили роси…»

14 листопада - 110 років від дня народження Андрія Малишка (1912 – 1970), українського поета




Україно моя,
мені в світі нічого не треба,
Тільки б голос твій чути,
І ніжність твою берегти
Андрій Малишко

Ранок 15 листопада в бібліотеці розпочався піснею «Цвітуть осінні, сині небеса…», яка лунала під час проведення літературної години «Важкі вітри не випили роси…», присвяченої українському поету Андрію Малишку для учнів 7 класу (класний керівник Гуцало Л. П.)
Організація й проведення заходу були націлені на високу оцінкунаціональної за світосприйманням та образністю лірики Малишка, адже поета називають «солов’їним серцем України» за його невмирущі пісні, які живуть в народі й нині: «Рідна мати моя», «Вчителько моя», «Київський вальс», «Стежина» та інші.



«Вийшовши із самого серця й духу українського народу, він у складному ХХ столітті залишився найпослідовнішим, зберіг глибину народнопоетичної основи, яскраву образність, соковиту й колоритну мову».



Присутні ознайомились з виданнями книжкової виставки – персоналії, присвяченій поетові, взяли активну участь у голосних читаннях поезій Андрія Малишка та прослухали відеопідбірку пісень на його слова відомих композиторів братів Майбород, Левка Ревуцького, Петра Козицького, Олександра Білаша, ін.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар