понеділок, 11 квітня 2022 р.

Потайними маршрутами Всесвіту




«Потайними маршрутами Всесвіту»
12 квітня 2022 року, в еру цифрових технологій, минає 61 рік як увесь світ цього дня 1961 року приголомшило повідомлення про початок нової ери - ери космічних польотів: космонавт Юрій Гагарін облетів планету Земля на орбітальному космічному кораблі «Восток-1», який стартував із космодрому Байконур.
Україна зарекомендувала себе як космічна держава на самих витоках космонавтики. Значних успіхів наші співвітчизники досягають і сьогодні. Ми по праву пишаємось науковцями українського походження, що значною мірою вплинуло на розвиток вивчення космосу.
Саме їхні ідеї і дослідження зіграли величезну роль у подальшому розвитку космонавтики: Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Сергій Корольов, Володимир Челомей, Олександр Засядько, Леонід Каденюк.
На сьогодні українське підприємство “Південне” працює над проектом постійної бази на поверхні Місяця! Звучить фантастично? Тим не менш наші науковці вже приступили до роботи. Проект має п’ять етапів реалізації. Останній з них передбачає запуск постійної бази, на якій перебуватиме людина. Заплановано це на 2062 рік.
До Всесвітнього дня авіації і космонавтики; Міжнародного дня польоту людини в космос; Дня працівників ракетно – космічної галузі України пропонуємо відео мозаїку «Потайними маршрутами Всесвіту»


Немає коментарів:

Дописати коментар