понеділок, 4 січня 2021 р.

 «Дзеркало жіночої душі»

6 грудня – 80 років від дня народження Ганни Танасівни Чубач (1941- 2019), української поетеси

Ганна Танасівна Чубач, українська поетеса, заслужений діяч мистецтв, член Національної спілки письменників України (1971 року); лауреат всеукраїнських літературних премій імені Павла Усенка, Марусі Чурай, Семена Гулака-Артемовського та міжнародної премії «Дружба»; є автором близько 60 книжок для дорослих і дітей, (серед них «Журавка» (1970), «Ожинові береги» (1977), «Листя в криниці» (1984) та понад 300 ліричних пісень. Вірші поетеси використовують як навчальний матеріал у шкільних підручниках, їх перекладено російською, англійською, німецькою, чеською, болгарською, угорською, монгольською та іншими мовами світу.
Творчість Ганни Чубач занесено до світової скарбниці «Література ХХI століття».

Письменниця писала для дорослих і дітей, які її дуже любили і завжди радо приймали в дитячих колективах, відкрито запитуючи і отримуючи чесні, відверті відповіді! 
З 5 по 11 січня 2021 року увазі читачів у читальній залі бібліотеки представлено виставку – персоналію, присвячену Ганні Чубач, лейтмотивом якої стали слова письменниці: «Журбу осінню відкладу на завтра. Попрошу в долі найтепліших зим».


Із численних збірок поетеси радимо прочитати ті, які наявні у нашій книгозбірні.

 

Чубач Г. Т. Листя в криниці: поезії.- Київ: Молодь, 1984.- 136с. 

До збірки увійшли вірші, присвячені темі глибинного зв’язку людини з рідною землею. М’яка, задушевна манера письма особливо підкреслює теплоту і щирість ліричних творів

 

Чубач Г. Т. Мрійники: вірші та розмальовки/Ганна Чубач;худож.Н. Савченко.- Київ: Унів. Вид – во Пульсари, 2000.- 96с.


Дотепні вірші поетеси знайомлять маленьких читачів зі святом майбутніх професій


Чубач Г. Т. Абетки:Весела. Крилата. Смачна: Збірник абеток.- Донецьк: «Видавництво Сталкер», 2004.- 64с.

 

Одна із трьох абеток допоможе малюку засвоїти алфавіт, навчитися читати й розвинути пам’ять, кмітливість; дасть змогу виховати у маленького читача любов до рідної мови!


Немає коментарів:

Дописати коментар