понеділок, 28 грудня 2020 р.


Шановні користувачі бібліотеки! 

Шановні відвідувачі блогу! 



Ми щиро вітаємо вас з Новорічно – Різдвяним циклом свят, який є винятково багатим, веселим, радісним часом, що відрізняється особливою обрядовістю, багатством фольклору, етнографічною оригінальністю, найбільшою скарбницею стародавньої передісторичної культури. Новорічно – Різдвяні свята багаті різноманітною атрибутикою, яка символізує і утверджує віру людини у всемогутнього Бога, а також у надприродну силу різних явищ природи та окремих предметів.


З 28 грудня 2020 року по 22 січня 2021 року бібліотека ім. М. Т. Рильського організувала народознавчу виставку – панораму «Хай щастить усім нівроку в кожен день нового року», що містить розділи: «Історія новорічно – різдвяних свят; «Чудотворець Миколай, наші двері відчиняй»; «Як на Різдво та колядки співали»; «Маланка та Водохреще. Прощавай зимовий водограй!». 
Пропонуємо вам ознайомитись з деякими книгами та періодичними виданнями з фонду бібліотеки ім. М. Т. Рильського, які висвітлюють історію святкування зимових свят, зокрема Різдва, яскраво та цікаво розповідають про традиції, обряди, що зародились ще до прийняття християнства та з його приходом. 



Маленьким відвідувачам радимо прочитати книги: 

Диво на Різдво: казки, притчі, оповідання/Упоряд. Д. Корній.- Харків: «Віват», 2019.-92с. 



Прочитавши цю книгу, ви дізнаєтесь від Афинового Ведмедика як поліпшити настрій, якщо кататись з гірки, дивитись на веселку – замальовку та розкривати дива, які тільки розпочинаються! Головне – мріяти батькам разом з дитиною, вигадувати нові забавки й виконувати задумане, покладаючись на власну фантазію


Йде до нас колядочка: Для дошк.та мол. шк. Віку/Худож:К. Іванова.- Київ: АВІАЗ, 2016.- 40с. 

Взявши до рук цю книжечку, ви навчитесь декламувати веселі колядки, тим самим пізнавши традиції наших дідів та прадідів

Коляду для вас співаю, 
Дай вам боже урожаю, 
Щедрих нив, садів квітучих, 
Зірку в небі на Святвечір 
Для дорослих і малечі. 
Коляда моя лунає, 
Увесь світ з Різдвом вітає 

Онищенко Г. Новорічні пригоди Морозенка.- Київ: Саміт – Книга, 2019.- 80с.
 

На сторінках цієї книжки на читача чекає цікава і пізнавальна подорож юного Морозенка у пошуках найкрасивішої ялинки, знайомство з цілим сімейством Дідів Морозів й у художньо довершеній віршованій формі сповідь про традиції святкування Нового року в усьому світі




Гарних всім свят, гараздів і натхнення у новому 2021 році! 


Немає коментарів:

Дописати коментар