четвер, 10 грудня 2020 р.

«Є місце подвигу не тільки в дні війни»

«Є місце подвигу не тільки в дні війни» 
14 грудня - День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року. 
Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. 


Напередодні пам'ятно – шанованого дня, на честь героїзму громадян, що рятували Україну, Європу і світ від атомної екологічно – техногенної катастрофи, в бібліотеці організована книжкова виставка 


«Є місце подвигу не тільки в дні війни»

14.12 – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС /

, в назві якої закладена незаперечна істина – в біді , коли ми стаємо перед обличчям повного знищення людства, знаходиться нелюдський духовний потенціал, мобілізується внутрішня сила, що переходить часом у гранітну мужність, яка переборює жах, інстинкт самозбереження з повною трансформацією самосвідомості. Спрацьовує код – врятувати та зберегти життя майбутніх поколінь! І це не пафос, коли ми говоримо: 
Ви –захисники, воїни, що на передовій у боротьбі з атомом, воювали, не думаючи про себе, дали можливість бути майбутньому: цвісти садам, густи джмелям, прилітати лелекам, народжуватися дітям, мандрувати всесвітом і опікуватися планетою Земля…

Пропонована література виставки












1 коментар:

  1. Дуже актуальна тема, цікавий викладений матеріал та віртуальна книжкова виставка. Оперативно спрацювали. Дякую Вам.

    ВідповістиВидалити