вівторок, 14 лютого 2023 р.

«Казковий світ Наталії Забіли»

5 березня -120 років від дня народження Наталії Забіли (1903-1985), української поетеси, перекладачки, драматурга

 


Немає напевно в Україні родини, яка б не знала віршів, оповідань та казок Наталі Львівни Забіли: всі шкільні читанки, мільйонні тиражі книжок, переклади багатьма мовами світу. Їй першій серед українських письменників у 1972 році була присуджена престижна премія ім. Лесі Українки, яка оцінює видатні досягнення в літературі для дітей.
13 лютого до 120 – річного ювілею письменниці в читальній залі бібліотеки проведено літературну годину для учнів 3 «Г» класу гімназії №59 «Казковий світ Наталії Забіли».





Бібліотекар дитячого відділу Тетяна Кульчицька змістовно розповіла про біографічні факти, творчий шлях до визнання, широкий спектр діяльності як редактора журналу «Барвінок», драматурга, цікавої поетеси, яка стала улюбеною для декількох поколінь дітей України.



Бібліотекар І категорії Тетяна Кульчицька та учні 3 "Г" класу


Олена Покровка - завідувач, Тетяна Кульчицька - бібліотекар- презентація творчості Наталі Забіли

За одноіменною назвою презентовано книжкову виставку, на якій представлено найулюбленіші твори Наталі Забіли; учні взяли участь в колективному декламуванні віршованої казки «Рукавичка»,



фото - провідний бібліотекар Людмила Леванюк



згадали «Веселу абетку», «Ясоччину книжку», «Веселий корабель», «Катруся вже велика» та інші.
Юна аудиторія з захопленням сприймає поезію визнаної поетеси, яка присвятила своє життя літературі для дітей, її вірші легко закарбовуються в пам’яті, вони мелодійні та образністю близькі до народних пісеньок, примовок, казок

 

Немає коментарів:

Дописати коментар