четвер, 17 лютого 2022 р.

Мови різні – душа одна»




«Звучало мов немало на Землі…
Одна за одну краща, лагідніша.
Скарбниця кожна з них думок, ідей,
Та рідна, українська, наймиліша»

30 – та сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО у жовтні 1999 року, з метою вшанування загиблих захисників бенгальської мови в Республіці Бангладеш, де 21 лютого 1952 року з нечуваною жорстокістю розстріляли студентів – демонстрантів, встановила Міжнародний день рідної мови. В Україні це свято відзначається з 2002 року.




До краси рідного слова можна долучатися у різний спосіб: проводити літературні вечори, презентувати кращі зразки вітчизняного та світового літературного надбання, показувати красу рідного слова власним прикладом, зацікавити дітей до читання у невимушеній обстановці з елементами гри, - що і зробили у бібліотеці напередодні свята: організовано книжкову виставку «Мови різні – душа одна», на якій представлено літературу від зародження до розквіту української мови, її неповторності та краси; проведено поетичні читання за участі бібліотекарів та читачів дитячого відділу.




                       
«Мова – краса спілкування,
Мова –як сонце ясне,
Мова – то предків надбання,
Мова – багатство моє»




 

Разом з іншими мовами світу, українська мова потребує захисту, гідного ставлення, адже мова- це генетичний код кожної людини, її неповторний внутрішній світ. Без будь – якої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови втрачається частина єства, зникає національна культура будь – якої етнічної групи або певної нації.


Немає коментарів:

Дописати коментар