середу, 16 лютого 2022 р.

«Україна – країна нескорених»



День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день (встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2015 року) відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Цього дня у 2014 році під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстріляли протестувальників. Усього за день було до ста жертв, які увійшли в історію як «Небесна Сотня». О 22:17 Верховна Рада прийняла Постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України»; низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції Гідності.
З метою вшанування Героїв Небесної Сотні в бібліотеці 16 лютого для читачів проведено Усний журнал «Україна – країна нескорених». Бібліотекарі ознайомили присутніх з героїчними подіями 2014 року, який змінив хід  новітньої історії України. На жаль,  під час  Революції Гідності загинули вірні сини Вітчизни, які виборювали цілісність і незалежність держави та її європейський вибір



Немає коментарів:

Дописати коментар