середу, 23 лютого 2022 р.

Афганистан: багряна земля

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


По суті, війна має одне обличчя, і воно ніколи не змінюється, коли б вона не починалась. Її образ насичений багряною кров’ю солдатів, розмитий гіркими сльозами матерів, вимучений болем поранень, очікувань, поораний снарядами й страхами в очах дітей. Постать війни міною уповільненої дії залишається у долях й спогадах тих, хто воював.
Афганська війна стала жахливим нагадуванням та уособленням військових конфліктів після Другої світової війни, в яких брала участь Радянська армія на території інших країн, захищаючи владні структури цих держав, тим самим виконуючи військовий та інтернаціональний обов’язок.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у режимі онлайн 11 лютого розміщено на блозі бібліотеки відео презентацію «Контингент високого ґатунку», в якій висвітлено події 10 – річної війни Радянської армії з афганською опозицією.


На прохання класних керівників гімназії №59, 22 лютого, для паралелей 8 – х класів проведено Годину вшанування «Афганістан: багряна земля» та презентовано книжкову виставку.

Хоча для присутніх ця тематика маловідома, треба зазначити , що вона зацікавила слухачів і викликала співпереживання та повагу до воїнів – ветеранів, наших співвітчизників, які пройшли дорогами «чужої війни» й пережили загибель побратимів та до тих які повернулися додому в «чорних тюльпанах» із гарячих пісків Афганістану







Немає коментарів:

Дописати коментар