неділю, 6 лютого 2022 р.

 

«Яскравість художнього світу Чарльза Діккенса»

7лютого -210 років від дня народження Чарльза Діккенса (1812 – 1870), англійського прозаїка

Чарльз Діккенс у світовій літературі – унікальна особистість. Жоден з визнаних письменників ХІХ – ХХ століття, серед яких Тургенєв, Достоєвський, Конрад, Кафка, Фолкнер та інші, не зміг позбутися магічного впливу англійського романіста.
Успіх та матеріальна стабільність дали молодому автору можливість здійснити омріяне: спілкування з літераторами, акторами, людьми вищого світу та здійснення мандрівок, виступи з публічними лекціями, редагування журналів, гра в театрі. Постійне спілкування з читачами, завдяки публічним читанням та дару феноменального перевтілення, було для письменника життєвою необхідністю.
Найвищу оцінку Діккенсу як особистості дав Честертон: «Вся Англія сумувала за Діккенсом так, як не сумувала ні за одним прем’єром і принцом. Він був великим народним вождем. Він володів мільйонами і звертався до народів. Немов король, він брав участь у суспільному житті. Немов Бог, він приходив таємно в кожен дім».



Зустріч з героями чудових творів «Різдвяної пісні», «Пригод Олівера Твіста», «Девіда Коперфільда», «Великих сподівань» чекає на вас після ознайомлення з виставкою – персоналією, присвяченою ювілейній даті Чарльза Діккенса, що демонструватиметься у бібліотеці з 3 по 8 лютого.

                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар