вівторок, 20 квітня 2021 р.

Письменнику Андрію Куркову – 60!


Андрій Курков - український письменник російського походження. Народився 23 квітня 1961 року у селі Будогощ Ленінградської області. З раннього дитинства живе у Києві. Після закінчення школи працював завклубом, завідувачем бібліотеки у санаторії в Пущі – Водиці. В Інституті інформації закінчив курси перекладачів японської мови, а у 1983 році –Київський державний педагогічний інститут іноземних мов. Працював редактором видавництва «Дніпро». У 1979 році вперше опублікував гумореску у київському виданні «Рабочая газета»; над першим сценарієм до фільму «Поляна сказок» працював як «літературний негр» і приз на Братиславському кінофестивалі отримав Кир Буличов.
Згодом, Андрій Курков проявив себе і працював сценаристом на кіностудії Олександра Довженка, викладав у Белл Коледжі (Кембридж, Англія). З 1988 року став членом англійського ПЕН - клубу. З 1993 року він є Членом Спілки кінематографістів України, а з 1994 року - Національної спілки письменників.
Андрій Курков є автором понад 20 книг, серед яких як дорослі романи, так і казки для дітей; він також є автором понад 20 сценаріїв для художніх та документальних фільмів. Російськомовне видання його найпопулярнішого роману «Пікнік на льоду» було продано в Україні накладом 150 тисяч примірників. Книги Куркова перекладені 36 мовами. 
Серед інших творів ВВС News Україна у списках Книги року – 2018, визначила роман Куркова «Сірі бджоли», який також переклали у Німеччині. Цей роман на злободенну тематику; відображає життя людей в умовах «Гібридної війни» на Донбасі.

Ми пропонуємо користувачам та гостям нашого блогу флешбук на книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли»


Використані електронні посилання

https://www.livelib.ru/author/121842/quotes-andrej-kurkov 
https://knygy.com.ua/index.php?productID=9789660382473 
https://www.bbc.com/ukrainian/features-46095198 
https://www.dw.com/uk/%D1 
https://uk.wikipedia.org/wiki/% 

Флешбук на книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» підготували завідувач відділу обслуговування Олена Покровка та завідувач бібліотеки ім. М. Т. Рильського  Тамара Пономарьова

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар