вівторок, 28 травня 2024 р.

«З НЬОГО ПОЧАЛАСЬ ДЕРЖАВА У ПРАДАВНІ ЩЕ ЧАСИ"




До 1542-ї річниці з дня утворення Києва (482-2024) в бібліотеці ім.М.Т.Рильського відбулася чергова зустріч із учасниками Реабілітаційного центру «Трамплін» та місцевою творчою інтелігенцією.
Гостям представили літературно-художню композицію «Історія Києва в малюнках київських художників». Також послухали популярні пісні у виконанні самодіяльного вокального гурту «Голосіївське відлуння» під керівництвом Галини РОМАНЧУК та познайомилися із відомим херсонським поетом і читачем нашої бібліотеки Євгеном КУЛАКОМ.



                                                                  

                                                  Віктор ТЕМНІК - бібліотекар, журналіст

Серед малюнків Києва були продемонстровані, зокрема, рідкісні зображення стародавньої столиці авторства Тараса ШЕВЧЕНКА (1860-ті рр.). А ще гості побачили зразки сучасного живопису, присвячені Революції Гідності 2014 року та обороні Києва від російських загарбників навесні 2022 року.


                                                                    ГОСТІ НАШОГО ЗАХОДУ


Колектив "Голосіївське відлуння"

Наприкінці програми вокалістки гурту, окрім веселих святкових пісень, виконали безсмертний шлягер 1960-х рр. Ігоря ШАМО та Дмитра ЛУЦЕНКА «Як тебе не любити, Києве мій!»


Євген КУЛАК


                 Олександр ШАЄВ

Під час зустрічі вірші до Дня Києва читав поет-початківець Олександр ШАЄВ і молоді учасники РЦ «Трамплін» Наталка ХАРИЦЬКА та Олексій РОГАЛЬСЬКИЙ. А херсонський поет виявився шанувальником народної творчості і присвятив голосіївським співачкам свого нового ліричного вірша.




Наталка ХАРИЦЬКАЯ,  Олексій РОГАЛЬСЬКИЙ


Також наші гості пили чай із суто київськими солодощами, підспівували «Голосіївському відлунню». Ще й переглядали ілюстровані науково-популярні видання з тематичної виставки — переважно міфи і легенди з історії Києва і Київщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар