пʼятниця, 24 травня 2024 р.

"УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО В МОЇЙ ДУШІ"

 24 травня в Україні відзначається День слов’янської писемності і культури. Громадяни вшановують Рівноапостольних Кирила і Мефодія – батьків слов’янської абетки





23 травня в рамках проєкту «Вивчай українську!» та інтегрованої програми «Герой нашого часу», в бібліотеці для учнів 4-Г класу ліцею ім.О.М.Бойченко (вчитель Людмила РАБОВОЛЮК), відбулась відеопрезентація «Українське слово в моїй душі».
Учнів зацікавила інформація про історію виникнення письма в Єгипті, про діяльність болгарських просвітителів Кирила та Мефодія, їх внесок у розвиток слов’янської писемності й культури (ІХ ст.), зокрема, створену ними слов’янську абетку.
А з виникненням писемності до наших часів дійшли найкращі зразки літературних шедеврів ХІ-ХІІ століть. Це «Повість минулих літ» та «Слово о полку Ігорівом».
Було презентовано книжкову виставку за однойменною назвою, проведено літературну вікторину «Що ви знаєте про День слов’янської писемності». 
Присутні переглянули мультфільми за тематикою та послухали пісні Марусі ЧУРАЙ, проявили активну участь в обговорені та декламуванні вірші


        

Немає коментарів:

Дописати коментар