середу, 20 грудня 2023 р.

ПРО ПІВНІЧНОГО МОНСТРА, ТІТКУ ДОМОВИНКУ І ЯК ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ДРАКОНА ПЕРЕМІГ

 
НОВІ КНИЖКИ ПІД НОВОРІЧНУ ЯЛИНКУ



Рік, що уходить, приніс нашій бібліотеці в подарунок купу книжок. Традиційно розповімо про найцікавіше.

Для дорослих – історичне дослідження Алли КИРИДОН і Сергія ТРОЯНА «Українська пастка для російського левіафана». Про зовнішні стосунки України від серпня 2008, коли Росія напала на Грузію, і про опір українців російській агресії у 2014-2023 рр. Загалом про причини і наслідки воєн та як сьогодні врятувати весь світ від російських імперіалістів.
Для дітей і підлітків – серія потойбічного фентезі «Мортіна» Барбари КАНТІНІ, зокрема «Історія, від якої можна вмерти зо сміху». Головна героїня тут – дівчинка-зомбі.

Разом з тітонькою Домовиною та вірним песиком Смутком мала зомбі ховається на Покинутій Віллі від похоронних агенцій і найбільше у світі хоче знайти друзів. Але де ж їх узяти? З`являтися публічно Мортіна вільна лише раз на рік – у Гелловін, День всіх святих. І цього дня навіть маскуватися не треба, бо всі навколо в костюмах монстрів ще страшніших за нашу Мортіну…
Ще одна святкова цікавинка – «Казки роботів» класика польської фантастики Станіслава ЛЕМА про мудрий і впорядкований світ штучного інтелекту, який тимчасово окупували жадібні і жорстокі королі. Під однією обкладинкою зібрали добрячу сотню казок, як не більше, і всі вони вкрай напружені, та головне – із щасливим фіналом.



Одна про те, як Ерґ Самозбудник блідавця переміг, друга про скарби короля Біскаляра. Ще є історії про білу смерть і про цифрову машину, що змагалася з драконом, і таке інше.

ЗАХОДЬТЕ, ВИБИРАЙТЕ, ЧИТАЙТЕ!



Немає коментарів:

Дописати коментар