четвер, 27 січня 2022 р.

«Скорботна свічка пам’яті святої»

 

26 -27 січня в бібліотеці ім. М. Т. Рильського відбулась низка заходів, присвячена трагічним подіям під назвою Голокост.

 

Так, 26 січня для учнів 9 класів працівниками бібліотеки проведено годину – реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої», на якій йшла мова про сумну історію знищення людей, які були винні лише за приналежність до єврейської нації; презентовано слайд - показ, створений за документальними матеріалами та книжкову виставку за однойменною назвою.






27 січня учні 11 класів завітали на творчу зустріч з читачкою бібліотеки, членом єврейської громади міста Києва - Беллою Наумівною Черток, родина якої пройшла через жерла Голокосту.
Зокрема, під час заходу вона наголошувала на тому, що тема Голокосту дуже важка психологічно для сприйняття, тому треба дотримуватись тактовності і коректності. Цю сторінку історії вже неможливо виправити. Єдине, що ми всі разом можемо зробити,- це вшановувати пам’ять про невинні жертви, робити все можливе, щоб подібна біда ніколи не повторилася. Для цього необхідно негативно ставитись до фактів дискримінації, зневаги, зазіхань на людське життя










1 коментар:

  1. Щиро дякую за такий цікавий захід. Видно високий рівень організаторів цієї тематичної зустрічі. Бажаю усім працівникам публічної бібліотеки ім. М.Т. Рильського, а особливо завідувачу Тамарі Станіславівні, творчої наснаги та великого афективного задоволення від роботи.

    ВідповістиВидалити