понеділок, 8 листопада 2021 р.

9 листопада - День української писемності та мови



Мова – одна з головних ознак нації, вона забезпечує єдність, функціонування і розвиток етносу у просторовому і часовому вимірах.
«Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за багатство мови» (Максим Рильський).
Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, мову, волю…9 листопада Україна та її культура святкують своє відродження, але цьому передувала тяжка боротьба.
6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України (1241/97), у якому говориться «На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: «Установити в Україні День української писемності і мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».
Ми вітаємо всіх зі святом шанувальників рідного слова і пропонуємо читачам ознайомитись з літературою фонду бібліотеки, що розповість про історію нашої писемності, становлення, розвиток мови, книгодрукарства; важкий, усіяний тернами шлях.


За допомогою запропонованих видань ви поглибите свої знання про красу та багатство української мови, усвідомите необхідність мови в житті людини, відчуєте почуття національної гідності, поваги і любові до рідної мови і Батьківщини

Немає коментарів:

Дописати коментар