вівторок, 18 серпня 2020 р.

«Україна моя, Україна! Пишна квітка планети Земля»

24.08 – День Незалежності України

Шановні відвідувачі блогу! 
Вітаємо всіх зі святом – Днем Незалежності України! 



Запрошуємо ознайомитись з книжковою виставкою – панорамою:«Україна моя, Україна! Пишна квітка планети земля» (демонструватиметься з 20.08 – 31.08), 




присвяченою Дню Незалежності України, який відзначається 24 серпня на честь ухвалення ВР УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати моментом створення нашої держави в її сучасному вигляді. 










У розділі: « З витоків та борні за Незалежність» 



пропонуємо звернути особливу увагу на книги: 


1.Раїса Іванченко «Історія без міфів»: Бесіди з історії української державності: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл.- 3 –тє вид., переробл. і доповн.- Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2014.- 624с. 

У посібнику, відомим сучасним істориком, автором чисельних наукових розвідок та багатьох історичних романів, Раїсою Іванченко висвітлена історія української державності. Праця містить цікаві документи, починаючи з Трипільської цивілізації. 

2. Історія України: Для дітей середнього шкільного віку/ Авт. – упорядник А. Г. Чередниченко; Худож.- ілюстратор Г. В. Беззубова; Худож. – оформлювач І. В. Осипов.- Харків: Фоліо, 2004.- 319с. 

Книга – енциклопедія «Історія України» надає юному читачеві найбільш повну й докладну інформацію стосовно історії України з давніх часів до сучасності. Особливістю цього видання є те, що історія України подається у контексті світової історії, що полегшує засвоєння матерілу. 

У розділі:


«Незалежній Україні – слава нині і повік» вашій увазі представлено: 


1.Новітня Україна 1991- 2001 (Роздуми видатних сувчасників):/Кол.моногр./ М. М. Амосов, Л. І. Грач.- Київ: МАУП, 2001.- 160с.

В монографії, присвяченій 10 – річчю незалежності України, репрезентовано статті відомих сучасних українських політиків. Розглянуто стратегії національного розвитку і шляхи розбудови самостійної соборної Української держави у сучасному світі, що потребує духовного оновлення, нагромадження інтелектуального потенціалу, осмислення українським народом своєї історичної місії у третьому тисячолітті. 


2.Сокол А. В., Конечна О. М. Моя країна – Україна.- Чернігов:РВК «Деснянська правда», 2004.- 64с.

Книга «Моя країна – Україна» запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, в доступній формі знайомить з державним устроєм України, її символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу. 
Ознайомившись з інформацією, діти, безумовно, більш дізнаються про такі поняття як патріотизм, любов до своєї Батьківщини, гордість за рідну землю 

3. Овсюк О. Поле битви – мова/худож. оформлювач П. Щегельський.- Київ: «Задруга», 2017.- 32 

Мовне питання в Україні завжди було на часі. Особливо, в останні десятиліття, з набуттям нашою державою незалежності. Автор , переймаючись долею рідної мови, наводить вражаючі приклади постійної боротьби за неї, зневаги до мови свого народу як поміж пересічних українців, так й «у вищих ешелонах». Крім того, автор зацікавлює читача мовними перлинами інших країн; знайомить з історією виникнення та розвитку мовленевого простору тієї чи іношої країни. 
На виставці представлено літературу як довідково – інформативного плану, так й пізнавально - патріотичного напрямку. 

Сподіваємось, що ця виставка допоможе читачам нашої бібліотеки і блогу детальніше пізнати історію, культуру, народні традиції, звичаї і, разом з тим, шанувати надбання, які визнанні національними цінностями 



«Ти чуєш, як шумить Дніпро, 
Як лине пісня солов'їна? 
То все на щастя, на добро, 
То наша рідна Україна. 
Не згасла праведна зоря, 
Не впала правда на коліна. 
У кожній думі Кобзаря 
Живе могутня Україна»

Немає коментарів:

Дописати коментар