понеділок, 17 серпня 2020 р.

«Прапор – державна святиня»


23.08 – день Державного Прапора України 

«Вже скільки закривавлених століть 
Тебе, Вкраїно, імені лишали... 
Тож встаньмо, браття, в цю урочу мить: 
Внесіте прапор вільної Держави!»… 
Згідно Указу президента України від 2004 року, щорічно, 23 серпня, святкується День Державного Прапора, який є атрибутом державної символіки країни. 

Українській державний прапор прийшов до серця нашого народу довгим тернистим шляхом буття. Нині він гордо майорить і дає зрозуміти кожному, що наша держава могутня і сильна. Навіть візуально, наш стяг нагадує безкраї поля пшениці у степах під голубим склепінням неба; втілює віковічне прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі. 

З 20.08 по 27.08 бібліотека пропонує переглянути матеріали інформаційно - довідкового столу «Прапор – державна святиня», які висвітлюють питання національної символіки України, зокрема, дають поняття, особливо юному читачеві, щодо Українського прапора, який є нашим історичним духом, совістю, незламністю, вічною пам’яттю про героїчне минуле; силою і величчю нації. 
Синьо-жовтий колір прапора є об’єднуючим символом, що, незалежно від національності, мови спілкування та віри, гуртує нас в єдине ціле – Український народ






Немає коментарів:

Дописати коментар