четвер, 16 грудня 2021 р.

 

Книга - це мрія, яку тримаєш у руках



Цього року в Україні, за ініціативи Українського інституту книги, вперше проходить Національний тиждень читання. Це загальнонаціональний захід, який має об’єднати навколо читання письменників, видавців, бібліотекарів, читачів з метою залучення українців до читання, купівлі та дарування книг.
Як би не змінювалося суспільство, які б не запроваджувалися технології розвитку людської цивілізації, книга залишається тим підґрунтям, на якому виховується особистість. У порівнянні з тими знаннями, що дає нам читання, штучний інтелект ніщо, і його не можна ставити на один рівень із свідомістю й розумом. На щастя, цю річ розуміють поціновувачі культури, мистецтва, літератури.
Гасло Національного тижня читання «Знайди свою книжку» в нашій бібліотеці реалізується буквально: читачі завжди можуть замовити тематичні підбірки книг, отримати поради, консультації, допомогу щодо вибору книг відповідно віку та інтересам.
У нас вдосталь вдячних читачів, відвідувачів, гостей, які залюбки дарують бібліотеці книги, щоб інші, особливо молодь, виховувались на прикладах літературних творів високого гатунку.



В рамках Тижня читання протягом кількох днів бібліотекарі знайомили читачів з найкращими творами світової класики, відзначеними нобелевською премією, виданнями патріотичної спрямованості та книгами за тематикою різдвяно – новорічних свят.




Справжньою несподіванкою став для нас візит родини Лазоренків, які не є користувачами нашої бібліотеки.
Це відбулось під час проведення Тижня читання і напередодні дня Святого Миколая. Мабуть, ми були таки чемними впродовж року і за це отримали в подарунок книги із домашньої бібліотеки колишнього мешканця Голосіївського району - Володимира Михайловича Лазоренка.
Ми щиро дякуємо родині і впевнені, що через ці цікаві, цінні видання пам’ять про поціновувача української культури, українського слова, мецената не один рік будуть зберігати ті, хто братиме їх до рук…





Немає коментарів:

Дописати коментар