вівторок, 21 вересня 2021 р.

21 вересня, 180 років тому, відкрито медичний факультет при Київському університеті. Нині – Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця

28 квітня 1840 року був оприлюднений царський Указ Миколи І про заснування у Київському університеті медичного факультету: «…Вам предоставлено сделать распоряжение о присоединении этой академии по преобразовании ея в медицинский факультет к Университету святого Владимира, когда довершится воздвигаемое в Киеве для него здание».
Для тимчасового розміщення факультету було орендовано триповерховий будинок на вулиці Лютеранській і вже 9 вересня 1841 року 22 студенти-медики слухали першу лекцію з анатомії…
Через брак аудиторного фонду відкриття медичного факультету було відтерміновано на 1842 рік до закінчення будівництва головного університетського корпусу. І тільки у 1834 році відчинив двері Імператорський університет Святого Володимира (нині Київський національний університет імені Тараса Шевченка).
До 100 – річчя заснування медичного факультету у Києві пропонуємо відеоролик «Видатні випускники Київського медичного факультету»


Немає коментарів:

Дописати коментар