четвер, 1 жовтня 2020 р.

« Іде назустріч юним мудрість сивоока» 
/1.10 – День людей похилого віку / 


"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко, і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів." 
1жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН; з 1991 року Україна підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і щорічно відмічає цей день, проголошуючи його й Днем ветерана 
Урядова постанова від 26.09.1997 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого вік» та «Указ Президента України від 24.09.2004 про відзначення 1 жовтня Дня ветерана)
З нагоди свята ми вітаємо наших читачів похилого віку, які є активними книгочеями і вірними друзями бібліотеки. 
Ми пам’ятаємо, що нинішні «літні люди» є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усецінувалися честь, вихованість, толерантність - ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн. 
Вже надійшли осінні холоди,
І ось зима уже не за горами,
Збираємо трудів своїх плоди,
Летять роки у вирій понад нами.
І крила їхні крають далину,
І манить обрій спокою краями,
А я люблю життя своє, люблю,
Й дорожчає воно з літами 
З надією на краще, бажаємо всім громадянам похилого віку, що живуть в Україні міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди. 
Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові. Із святом вас!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар