пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

КНИГА НА МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ (як написати воєнний роман, а потім продати і екранізувати)


 

Цього тижня до Міжнародного дня рідної мови (відзначається щорічно 21 лютого) бібліотека ім.М.Т.Рильського провела серію тренінгів під загальною назвою «Як написати книгу». Тренінги відбулися у форматі онлайн з приміщення штабу ветеранського фонду «Після служби». 

Тренером виступав представник бібліотеки Віктор ТЕМНІК, досвідчений літературний редактор і журналіст. Модерував розмову заступник голови фонду Олександр ВІЦАН, а на постійному зв`язку були завбібліотекою Олена ПОКРОВКА, журналісти Наталка КРУЖИЛІНА і Галина МОРАР.

Віктор ТЕМНІК розповів про сучасний книжковий ринок і запросив ветеранів писати книжки про війну – як реальні спогади, так і художні твори (бойовики, фентезі):

"Українські книговидавці та кінорежисери чекають нових вітчизняних авторів і свіжих кіноідей. А попит на воєнну літературу і кіно формує молодь, яка цікавиться сучасною політичною і економічною ситуацією в Європі і США."

Друга частина спільної програми – медіаграмотність – наразі життєво важлива для всіх українців. На своєму репортерському і воєнному досвіді тренер (колишній в.о.командира роти з морально-психологічного забезпечення) навчає, як під час війни з РФ не втонути в інформаційному потоці.


Отож, всі, кому є що розповісти людству і заробити на цьому, запрошуємо до нашої трансляції в ГуглМіт (див. посилання на нашій сторінці в Фейсбук). Також підключайтеся всі, кому цікаво, чим відрізняється журналістика від пропаганди, як перевіряти джерела і уникати  ворожої дезінформації.

Тренінг є частиною бібліопроекту «Вивчай українську» на виконання «Концепції ствердження української мови в усіх сферах життя». І це вже другий спільний захід нашої бібліотеки із ветеранами українсько-російської війни.

 Раніше, в грудні 2023 року до Міжнародного Дня людей з інвалідністю ми озвучили проблеми лікування і реабілітації ветеранів у спільній програмі «Травмовані, але нескорені».



Немає коментарів:

Дописати коментар