вівторок, 22 серпня 2023 р.

24 СЕРПНЯ — ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!


   Незадовго до національних свят 23-24 серпня (День Державного прапора і День Незалежності) бібліотека імені М.Т.Рильського влаштувала у своєму приміщенні книжкову виставку "Хай в серці кожної людини живе любов до України!"

     Лише за кілька днів виставку побачили більше 30 читачів, здебільшого діти й підлітки. Гостей ознайомили із загальним змістом близько 60 документальних і художньо-документальних книг з новітньої історії України, розташованих на центральному стенді читального залу.

   Загалом експозиція охоплює доволі довгий (більше як 100 років) період від часів створення Української Народної Республіки 1917 року аж до історії Революції Гідності 2014 року і нинішньої російсько-української війни.



   Окрім виставлених книжок, читачі переглянули і нашу відеопрезентацію, із читанням вголос кращих зразків патріотичної поезії (читці  бібліотечні працівники).

   Першого ж дня за ініціативою наших постійних читачів експозицію виставки було дещо збільшено.

   Так, місцева поетка Марина БРЕЗИЦЬКА запропонувала додатково презентувати до Дня Незалежності ще й класичну збірку поезій Ліни КОСТЕНКО "Річка Геракліта".

   

   У книзі Ліни Костенко можна знайти вірші про спротив українців гітлерівській окупації під час ІІ світової війни. 

А от дітям явно бракувало чогось про

останні події на фронті.

   Тож на стенд додали ще одну поетичну збірку — "Людина як поле бою" Ірини СИСОЄВОЇ. Головний герой  книги —  коханий чоловік авторки, старшина І статті 73 морського центру спецоперацій ЗСУ Сергій СИСОЄВ, кавалер ордену "За мужність" ІІІ ступеню. На жаль, торік старшина СИСОЄВ на прізвисько "Партизан" загинув у віці 25 років при звільненні Херсонщини від російських окупантів. 

   Напередодні Дня Державного Прапора  бібліотека ім.Рильського долучилася до загальнонаціональної Хвилини мовчання в пам'ять загиблих співвітчизників. Після Хвилини мовчання прапора підняли над бібліотекою під офіційний гімн України. 

   Цю урочисту церемонію провели спільно із  читачами та працівниками громадської приймальні Київради в Голосіївському районі.


  




Фото: Людмила ЛЕВАНЮК, Тетяна КУЛЬЧИЦЬКА, Михайло ВОЛОДЬКО

Текст: Віктор ТЕМНІК

   Джерела:

   Сисоєва І. Людина як поле бою. – Дніпро: "Середняк Т.К.", 2022

   Костенко Л. Річка Геракліта. – Київ: "Либідь", 2011

Немає коментарів:

Дописати коментар