пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

«Український рід козачий є найкращим на землі»

14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці. День захисника й захисниць України. День українського козацтва




"Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна –
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити,
І волю, і долю знайти"

До значущих подій 14 жовтня бібліотекою в режимі онлайн 13 жовтня проведено Годину патріотизму «Український рід козачий є найкращим на землі» разом з викладачем гімназії №59 Наталією Язловицькою для учнів 5 –х класів.




Учасники заходу отримали інформацію про героїчну військову історію українського народу: українське козацтво та сучасну українську армію, яка сьогодні з честю й гідністю відстоює свободу на полі бою;



ознайомились з книжковими виданнями, що надійшли до бібліотеки за тематикою; взяли активну участь в обговоренні, виявляючи обізнаність, відповіли на питання вікторини «Свято Пресвятої Покрови Богородиці та Козацька Покрова».



14 жовтня для учнів 10 – х класів у режимі онлайн відбулась презентація «Голоси боротьби», присвячена 80 – річчю заснування УПА 14 жовтня 1942 року.




Користуючись дослідженнями українських істориків, змістовно висвітлено складні сторінки військово - політичного формування Української Повстанської армії: надано історичну довідку про заснування,  хронологію подій, діяльності, ролі УПА в Другій світовій війні, зроблено акцент на особистостях, таких як, Бульба – Боровець, Євген Коновалець, Андрій Мельник, Степан Бандера, Роман Шухевич, Євген Побігущий, під проводом яких УПА виборювала незалежність України.



Учні висловили особисте ставлення, проводячи паралелі від досвіду минулого до сучасної армії, вихованої на кращих традиціях бойового мистецтва





Немає коментарів:

Дописати коментар