понеділок, 25 жовтня 2021 р.

«Згадую рік сорок третій, юність солдатську свою…»





    
    Щорічно, 28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських окупантів. Це свято встановлено в Україні згідно Указу Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».
          Минуло 77 років з того переможного дня, але не вщухає біль людських втрат. Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов дорогами війни, адже вона прокотилась навалою відступу і наступу армії визволителів територією України. В ході лихоліття 1941 – 1945 років саме на території нашої країни відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.
В цей день ми вшановуємо загиблих у боях за визволення України та її населення, що постраждало від дій окупантів.
       



У читальній залі бібліотеки з 21 по 29 жовтня організовано книжкову виставку «Згадую рік сорок третій, юність солдатську свою»…, на якій представлено матеріал документально – публіцистичного плану за хронологією подій, які відбувалися на території нашої держави у той період та підготовлено поетичний реквієм, присвячений цій даті.

Немає коментарів:

Дописати коментар