вівторок, 28 січня 2020 р.

«І пам'ять згадкою торкає»


/27.01. – Міжнародний День Голокосту/ 
27 січня 1945 року солдати Радянської Армії 1 –го Українського фронту визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті в Польщі - Аушвіц – Біркенау. 
За рішенням Генеральної Асамблеї ООН ця дата оголошена 
















Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту.
Європа пам’ятає про геноцид , який вчинили німецькі націонал – соціалісти в період 1933 – 1945 років по відношенню до євреїв та інших громадян Німеччини, Польщі, Греції, України, Білорусі, Росії, Румунії, Угорщини, Чехословаччини, Нідерландів, Франції, Литви, Латвії, Словенії, Югославії, внаслідок якого загинуло понад шість мільйонів осіб.
З метою вшанування жертв Голокосту і збереження пам’яті про цю жахливу подію 27 січня 2020 року, протягом дня, для 9 – х класів гімназії №59 в читальній залі бібліотеки було проведено годину пам’яті «І пам’ять згадкою торкає» .


   

Бібліотечні працівники надали вичерпну інформацію про злодіяння, що вчинили з приходом до влади в Німеччині 



нацисти, їх програму тотального знищення національних меншин, зокрема, євреїв;





ознайомили з книжковою виставкою за однойменною назвою та продемонстрували документальне відео, створене на основі архівних матеріалів.



Присутні, разом з викладачем Наталією Язловицькою, прийняли активну участь в обговоренні . 


Кожен мав можливість висловити власну думку, особисте ставлення до тих подій і фактів.
Але всі були одностайні в одному: такі явища як шовінізм, нетерпимість, прояви расизму тощо не мають права існувати в суспільстві, щоб «ніхто і ніколи не став жертвою, катом або байдужим спостерігачем»

(Ефективність - 86 осіб)

Немає коментарів:

Дописати коментар