понеділок, 4 вересня 2023 р.

У НАС ГОСТЮВАЛИ МАЙБУТНІ СЛІДЧІ, ВІЙСЬКОВІ І АСТРОНАВТИ День Знань і Всесвітній День Грамотності в бібліотеці Рильського

Перший день нового навчального року у бібліотеці ім.М.Т.РИЛЬСЬКОГО минув під гаслом 
«Добридень, Країно Знань!»


1 вересня на екскурсію до бібліотеки завітали учні п`яти початкових класів столичної гімназії №59 імені О.М.БОЙЧЕНКА, здебільшого другі і треті класи.



Цього дня у нас побували більше як 120 хлопчиків і дівчаток, загалом усі веселі і святково налаштовані.

 

Зважаючи на воєнний стан, екскурсія розпочалася з тренінгу цивільної оборони. Одразу після вітання з Днем Знань у бібліотеці було оголошено повітряну тривогу – навчальну.


Школярів провели в укриття, розташоване у підвальному приміщенні. В укритті дітям пояснили, де знаходиться запасний вихід на вулицю, також показали, як користуватися аптечкою, де знаходяться вогнегасники і запаси питної води.


Після відбою школярі ознайомилися з відділом дитячого абонементу, зрештою розмістилися у читальній залі.



Тут малі переглянули навчальний мультфільм, а потім відгадували загадки і намагалися вгадати, скільки всього книг в бібліотеці – налічили щось так близько 1600 (насправді більше 20 тис.).


Ну, і в рамках Всесвітнього Дня Грамотності, який відзначатиметься 8 вересня, спільно з працівниками бібліотеки діти з`ясовували, навіщо людині взагалі здобувати знання.

Висновок зробили такий – учитися треба, щоб розбудовувати і захищати Україну, вміти заробляти гроші і загалом виживати в цьому бентежному світі.

На прощання дітям презентували нові книжки для самоосвіти. Довідник-порадник «Виручалочка» допоможе впоратися із домашнім завданням, а «Історія речей» – це вікно у світ сучасної техніки.

Особливо гостям припало до серця чудово ілюстроване видання «Незвичайні професії» – про такі екзотичні заняття, як кінолог, флорист, тітестер тощо. Ця книга вже змалку має зорієнтувати, ким бути в дорослому житті.




Утім, чимало третьокласників вже обрали собі майбутнє – бухгалтерами і слідчими, військовими і моряками, навіть астронавти знайшлися.


Бібліотека дякує за співпрацю директору гімназії № 59 Тетяні АНТОНЕНКО і педагогу-організатору Сергію ОКСЕНЮКУ, класним керівникам Тетяні ХОМЕНКО (3-б) і Олені ПІНЬКЕВИЧ (3-в), Вірі ЄВТУШЕНКО (3-г) і Лідії ВЕЛИКОРОД (2-г), Ірині ТАРАСЕНКО (2-д) та її асистенту Ларисі ГЛУШИЧ.

Рекомендована література:
Виручалочка (Довідник-порадник для молодших школярів). – Київ: «Велес», 2003
Історія речей (Дитяча енциклопедія). – Харків: «Фоліо», 2005

Текст: Віктор ТЕМНІК
Фото: Людмила ЛЕВАНЮК, Тетяна КУЛЬЧИЦЬКА

Немає коментарів:

Дописати коментар