суботу, 27 листопада 2021 р.

«Час обрав нас»

Милосердя і доброта – як два крила, на яких тримається людство. В наш час , коли милосердя втратило свою цінність і практично його зміст звівся до милостині, дуже важливий новий підхід , коли у якості допомоги надається не тільки рибка, але й вудка.
Саме з цією метою був запроваджений День добрих справ – день, коли люди єднаються навколо ідеї добра.

Щороку у понад 150 країнах світу мільйони людей влаштовують акції на користь благодійних організацій і закликають робити добрі справи волонтерською або фінансовою підтримкою.
В Україні День добрих справ вперше відбувся 27 листопада 2018 року, цей день об’єднав всю країну навколо засад милосердя і вкотре довів, що українці – нація благодійників. Українці ладні стояти пліч-о-пліч заради доброї мети, волонтерством допомагати будувати країну і рятувати тих, хто того потребує.

Всеукраїнський день добрих справ став можливим завдяки ініціативі кількох благодійних груп і фондів, зокрема – благодійному фонду «Таблеточки».



У вирі повсякденних справ і метушні, ми іноді не помічаємо поруч тих людей, для яких найважливіша частина їх життя і роботи – допомога.
У випадку із «Таблеточками» - допомога дітям у боротьбі з онкологічними захворюваннями.



Фонд адресно закуповує ліки для дітей або на відділення дитячих лікарень; закуповує медичне обладнання та реагенти , ремонтує приміщення, організовує закордонне лікування, якого немає в Україні. Зокрема опл
ачує лікування і обстеження ; разом з волонтерами облаштовує комфортні умови лікування, організовує цікаве дозвілля дітей і допомагає їхньому розвитку і навчанню; у рамках поліативної програми надає всі необхідні ліки, матеріальну допомогу та допомогу психологів.


Мовою цифр це виглядає так :
- 500 дітей щомісячно під опікою фонду;
- 399 903 514 грн. зібрано на допомогу дітям;
- 5500 дітей отримали адресну допомогу;
- 21 онкологічне відділення щомісячно під опікою фонду;
- 11 113 510 грн. отримали допомоги діти у вересні 2021 року.




В Україні працює велика кількість волонтерських організацій і приватних осіб-волонтерів, які завжди поруч з українськими військовими. І не тільки на лінії фронту. Волонтери – у госпіталях, на полігонах, ЗМІ.
Вони постачають і лагодять техніку; забезпечують продовольством, ліками , медичним обладнанням, організовують навчання.
Здебільшого – це звичайні українці, які вийшли із зони комфорту і об’єдналися у спільноту, щоб стати надійним тилом для захисників України.


Волонтери прикладають багато зусиль у питаннях реабілітації ветеранів: лікування, оздоровлення, вирішення соціальних питань, навчання, працевлаштування, реалізація бізнес-проєктів. І все задля того, щоб люди знайшли себе у мирному житті і стали успішними.
Добро має здатність бути щедрим і не потребує нагороди. І справжнє добро можливе лише за умови великого душевного багатства, яким, вочевидь, повною мірою наділена багаточисельна українська армія благодійників і волонтерів.


Напередодні Дня добрих справ та Дня волонтера ми вітаємо всіх причетних, вклоняємось і сподіваємось , що раз добром зігріте серце вік не охолоне.

Немає коментарів:

Дописати коментар