середу, 20 лютого 2013 р.

Зустріч з відомим громадським діячем Іллєю Михайловичем Левітасом

В бібліотеці ім. М. Рильського відбулася зустріч учнів 11-го класу гімназії №59 з відомим громадським діячем, президентом Ради національних суспільств України, головою фондів «Пам'ять Бабиного Яру» і «Пам'ять жертв фашизму в Україні» - Іллєю Михайловичем Левітасом. Ця зустріч – «Коли зреклись і люди, і Господь» - проходила в рамках відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, що відзначається 27 січня, був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 (Резолюція № 60/7). Дата 27 січня була обрана тому, що в цей день радянські війська звільнили концентраційний табір Освенцим (територія нинішньої Польщі).

Ілля Михайлович, педагог за освітою і покликанням, розповів школярам про складну ситуацію у захопленому фашистами Києві, про героїзм і трагедію єврейського народу, про людей різних національностей, які рятували євреїв у роки війни. Цим людям, серед яких більшість українців, присвоєно велике звання «праведників світу».

І. М. Левітас – автор багатьох книг і статей з історії єврейського народу. Окремі видання він передав у дарунок бібліотеці та гімназії.



Вдячні співробітники бібліотеки ще довгий час спілкувалися з Іллєю Михайловичем, оскільки він є надзвичайно цікавим співрозмовником, талановитою і різносторонньою особистістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар