вівторок, 30 квітня 2024 р.

5 ТРАВНЯ - ВЕЛИКДЕНЬ

 





Напередодні світлого свята Великодня, 29 квітня, бібліотека імені М.Т.Рильського влаштувала навчально-розважальну годину «Веселі курчата». До нас завітали учні 4-Г класу київського ліцею №59 ім.О.М.Бойченка.
Розважальний захід організували в рамках мультимедійного проекту «Вивчай українську!» із використанням аудіо-, відео- та друкованих матеріалів. Спершу малеча побачила присвячену національним традиціям книжкову виставку, зокрема книги Василя СКУРАТІВСЬКОГО, Олекси ВОРОПАЯ та інших народознавців.
Також працівники бібліотеки підготували оригінальний відеоролик про порядок святкування Великодня з коментарями ведучих і авторів ролика. Школярам цікаво було дізнатися про традиції святкового хлібопекарства і ручного розпису писанок.
Ще гостям розповіли про дивовижні пам`ятники, музеї і навіть свята України, присвячені пошануванню українських національних страв (фестиваль дерунів, музей писанки тощо).






А далі вся увага дітей була привернута до майстра декоративно-прикладного мистецтва Наталії КОВАЛЕНКО, яка провела майстер-клас з виготовлення паперових курчат. Діти залюбки взялись до роботи, подарували свої витвори воїнам ЗСУ й написали їм святкові листівки.
Насамкінець школярі переглянули тематичні анімаційні фільми і взяли участь в бліц-обговоренні «Як святкують Великдень в твоїй родині».
Того ж дня подарованих «курчаток» бібліотека відправила на фронт, 112 бригаді ТРО ЗСУ, через волонтерів благодійного фонду «Мурашки» Оксани і Костянтина ОВЧАРЕНКІВ

 





Немає коментарів:

Дописати коментар