середа, 21 лютого 2024 р.

ГІМНАЗІСТИ ВШАНУВАЛИ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ РЕВОЛЮЦІЇ ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ


 В День Героїв Небесної Сотні наша бібліотека провела для учнів столичної гімназії № 59 імені О.М.Бойченка чергове інтегроване заняття, цим разом – з новітньої історії України. До нас завітали більше як 60 гімназистів, а темою зустрічі стали відомі і невідомі сторінки Революції Гідності.  


Разом із інформацією про ключові моменти Революції школярі дізналися про базові цінності демократичної країни: про вільні вибори, свободу слова, мітингів і зібрань.
 
І про те, яку ціну довелося заплатити десять років тому за перемогу демократії в Україні – більше ста загиблих Героїв.

Нагадаємо, що взимку 2013-2014 рр. український народ шляхом масових протестів добився дострокових президентських виборів і усунув від влади  корумпованого президента Віктора ЯНУКОВИЧА (пізніше був засуджений до 13 років ув`язнення за державну зраду). 

Також для дітей стало новиною, що цей день, 20 лютого, водночас є десятою річницею окупації Автономної республіки Крим, фактично – початком російсько-української війни.

Програму провели Олена ПОКРОВКА і Тетяна КУЛЬЧИЦЬКА. Своїми враженнями від давніх подій поділився колишній журналіст інформагенції «Кримські новини» Віктор ТЕМНІК, а столичний фотограф Кирило ЛЕВАНЮК надав для ознайомлення рідкісні світлини.


Під час заняття в читальній залі презентували виставку книг про Революцію Гідності, серед яких «Щоденник Майдану» Тетяни КОВТУНОВИЧ і Тетяни ПРИВАЛКО, «Небесна сотня» та ін. А наприкінці гості вшанували пам`ять загиблих протестувальників хвилиною мовчання – під пісню-реквієм «Пливе кача».



Немає коментарів:

Дописати коментар