пʼятниця, 24 лютого 2023 р.

«Вітрила Лесиної долі»

 

Ні, я хочу крізь сльози сміятись, 
 Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Жити хочу! Геть думи сумні!
Леся Українка



Напередодні дня народження видатної української поетеси, класика української літератури Лесі Українки (1871 – 1913), голос якої гідно лунає сьогодні в українській поезії, пісні, театральній виставі, кінофільмі, в читальній залі бібліотеки два дня поспіль(23, 24 лютого) для учнів початкових класів гімназії №59 проведено літературну годину «Вітрила Лесиної долі».


2 "А"


3 "Г" (Повітряна тривога не стала на заваді проведенню заходу)


3 "Б"


4 "А", 4 "Б"

Юній аудиторії надано інформацію з біографії, творчості поетеси, розкрито її роль у розвитку української мови, літератури, перекладацької діяльності,




презентовано книжкову виставку «Високе світло імені і слова» та підготовлено літературну відеопрезентацію: становлення Лесі Українки як людини, поетеси та її одержима боротьба в подоланні хвороби.
Всі учні виявили зацікавленість та брали активну участь в заході, декламуючи вірші , відповідаючи на питання літературної вікторини за тематикою.








 

Як завідувач бібліотеки ім. М. Т. Рильського, щиро дякую колективу  й адміністрації гімназії №59 , вчителям початкових класів Рабоволюк Л. І., Жабітенко Н. П., Гавришків М. І., Федикович С. І., Корнійчук О. М. за плідну співпрацю в розвитку освіти та культури підростаючого покоління українців


Немає коментарів:

Дописати коментар