середу, 10 серпня 2022 р.

Призабута книга: "Три причини прочитати"



У бібліотеці з 25 липня 2022 року організовано для користувачів книжкову виставку

Призабута книга: «Три причини прочитати», на якій представлено твори українських та зарубіжних письменників, першою чергою, класичні, тому що «класиків можна ставити, навіть не дивлячись». Це королі історичного роману Павло Загребельний, Володимир Малик, Генріх Сенкевич; романтики, реалісти - Гюстав Флобер, Віктор Гюго, Ернст Хеменгуей, Олександр Дюма, Стендаль…


А також на полички потрапили книги українських літераторів, які відкривають з навчальною метою студенти, але не читають дорослі. Це твори Івана Барки, Уласа Самчука, Григора Тютюнника, Марії Матіос, Ліни Костенко.
Особливу увагу працівники бібліотеки звернули на історію розвитку української літератури, її милозвучність при голосному читанні та важливі теми, які розкриваються в українських художніх творах та поезії.
Презентовані твори викликали зацікавленість відвідувачів, які залюбки погодились прочитати трохи призабуті ними книги. Адже людина постійно розвивається, трансформується, і література займає в цих процесах не останнє місце.
Одноголосно, при усному опитуванні, читачі назвали три причини прочитати призабуту книгу:


-читання класики розширює світогляд та словниковий запас;



-читання визнаних письменників, незалежно від часу їх написання, надихає на оптимізм та переносить у різні часові виміри;



-читання художньої літератури, в якій описується життя минувшини, знижує стрес і покращує настрій та розвиває аналітичне мислення.



Читаєш - і здатен передбачати!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар