вівторок, 12 жовтня 2021 р.



12 жовтня в читальній залі відбулася чергова зустріч з учнями 2 «Б» гімназії №59 з нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника вітчизни.


Разом з переглядом відеоролику та презентацією книжкової виставки «Хай живе козацька воля! Хай живе козацький дух!», діти

почули від бібліотекарів розповідь про життя українських козаків, яке полягало в боротьбі з поляками, турками, татарами та іншими нападниками.




Це робило козаків дуже досвідченими у військовій справі і поширювало про них славу навіть за межами України. На війні козак відрізнявся розумом, хитрістю, умінням повернути справу з вигодою для себе, відвагою, дивовижним терпінням, рідкісною здатністю переносити спрагу і голод, спеку і холод.


Далі бібліотекар наголосив, що всі ці риси притаманні воїнам- захисникам нашого часу, які відстоюють волю і мир, щоб діти мали змогу навчатися , розвиватися, приходити до бібліотеки, де обов’язково знайдуть цікаві книжки і не лише про козаків, а будь – якої тематики і на будь – який смак!


Діти активно відповідали на запитання і ділилися своїми знаннями про козаків, адже раніше чули про них від батьків, вчителів і читали невеличкі оповідання


Немає коментарів:

Дописати коментар