четвер, 17 вересня 2020 р.

«Мир на Землі – це затишок і тиша, Це сміх дитячий і душі політ»

 


21.09    – Міжнародний день Миру

 

«Мир на землі – це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі – це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях
»

З дитинства кожен з нас знає істину  - Бог створив  людей  для радості,  миру й процвітання. На жаль,  поряд з добром, милосердям, вірою на краще,  завжди існували: ворожнеча, жадібність до чужих земель і територій, війна за владу та особисті інтереси.

Здоровий глузд підказує –народи світу  повинні мати право на свободу та незалежність, виховуючи підростаюче покоління без вибухів та пожеж.

Щороку, 21 вересня, за ініціативи ООН, міжнародна громадськість відзначає Міжнародний день миру, заснований у 1981 році. Згодом, значення цього дня було розширено: ворогуючі сторони усього світу оголошують припинення вогню і відмову від насилля. У 2015 році 193  – державами – членами ООН ухвалене решення до 2030 року вжити  заходів, спрямованих на досягнення цілей сталого розвитку людства, а також, знищення злиднів,  забезпечення загального процвітання та захисту планети.




Символічною у цей день є Хода Миру, започаткована індійським філософом – миротворцем Шрі Чінмой. Таким чином, люди усього світу висловлюють власну відданність ідеям миру, об’єдніючись з іншими народами на різних континентах, підтримуючи ООН у її зусиллях, спрямованих на досягнення і встановлення гармонійного існування без війн.

                              


Невід’ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 році.

Емблемою Міжнародного дня миру став білий голуб з оливковою гілкою, уперше представлений як символ на Всесвітньому конгресі прихильників миру у Парижі  1949 року.

День Миру в Україні встановлений Указом Президента у 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – у Міжнародний день миру. Таким чином, Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

         До Міжнародного дня миру в Україні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, що завдають війни. У наш час, коли на Сході нашої  країни лунають постріли та ллється  людська кров, цей день є особливим. 



Ми низько схиляємо голови перед тими, хто загинув за Україну на Донбасі, шануємо людей, які підтримують найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо. Обставини складаються так, що український народ, як ніколи,  повинен консолідуватись і замислитись про мир, і кожен повинен зробити щось заради цього!  

21 вересня 2020 року  у столиці відбудеться акція «Мир і єдність Україні!»


Приєднуймось!







 

Немає коментарів:

Дописати коментар