вівторок, 16 квітня 2019 р.

"Вперед у майбутнє: відкриваємо таємниці Космосу"

15.04.2019


12 квітня весь прогресивний люд відзначав День космонавтики. Або, як його ще називають – день ракетно-космічних військ. 

Кожне покоління має своїх кумирів. Наразі – це , в основному, зірки шоу –бізнесу. А ще якійсь 50-60 років тому майже всі хлопчики мріяли стати космонавтами. 
З давніх-давен людина мріяла піднятися вище хмар, але тільки у 20 столітті ця мрія стала реальністю. Вперше можливість міжпланетних перельотів обгрунтував простий вчитель із Калуги К.Е.Ціолковський. Саме йому належить відомий вислів: «Человек полетит, опираясь не на силу своих мышц, а на силу своего разума». 
Вперше в історії людства політ навколо Землі здійснив радянський військовий льотчик Юрій Гагарін. Він пробув у Космосі 108 хвилин. Подейкують, що космонавтом № 1 мав стати Герман Тітов, але на заваді стало його неслов'янське ім'я.




Політ у космос – надзвичайна подія, яка не могла відбутися без геніального Генерального конструктора Сергія Корольова – «батька» радянської космонавтики.
Саме про це і багато інших цікавих речей йшлося під час зустрічі учнів гімназії № 59 з читачем бібліотеки, колишнім працівником космодрому Байконур» Найчуком Ігорем Борисовичем, інженером за фахом.


 



Директор гімназії Антоненко Тетяна Стефанівна подякувала Найчука Ігоря Борисовича та працівників бібліотеки за цікавий захід.



Учасники зустрічі цікавились представленим матеріалом книжкової виставки: "Вперед у майбутнє: відкриваємо таємниці Космосу"



Під час зустрічі демонструвалася відеопідбірка до відповідної тематики

 


Немає коментарів:

Дописати коментар