середу, 1 жовтня 2014 р.

1 жовтня 2014 року в бібліотеці ім. М.Т. Рильського відбулася зустріч читачів з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку.

       В вітальному слові завідуюча Пономарьова Т.С. зауважила, що людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння , наполегливість та здатность досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей. 
      Також вона звернула увагу на історію виникнення цього дня: Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року. До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу. 


         В теплій та дружній атмосфері присутні згадували молоді роки, свої досягнення, труднощі, але дякували долі, що дожили до цього поважного віку в відносному здоров’ї та добрій пам’яті. Гарний настрій гостей також створювала музика  та пісні, які були популярними в часи їхньої молодості.
  Зусиллями колективу бібліотеки та гостями був організований солодкий стіл, кава та чай. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар